Merksplas speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen VC Herentals. Dufraing maakte het verschil met een knap kopbaldoelpunt (foto boven).

Merksplas liet in de eerste helft de bal goed circuleren maar buiten een aantal afstandsschoten kwamen de bezoekers niet. Op het half uur moest Van der Schraelen wel een bal voor de doellijn wegwerken.

VC Herentals zwoegde maar kreeg geen lijn in zijn spel.

In de 2e helft speelde de thuisploeg snediger maar kansen kwamen er niet. Veel goede wil wel. Het was wachten tot een kwartier voor tijd. Toen legde Dufraing een bal opzij naar Wouters. Die zette voor en die voorzet kopte Dufraing keihard binnen.

Dinsdag 1/11 bekert VC Herentals op het veld van Zoersel.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput VC / Nnieuws.

VC Herentals ging tegen Merksplas op zoek naar een nieuwe driepunter na het gelijkspel tegen White Star. De thuisploeg kon geen beroep doen op de geschorsten Van Peer en Verwimp.

De bezoekers stonden bekend als een goed voetballende ploeg , iedereen bij rood-wit was dus gewaarschuwd. Merksplas nam zonder meer de beste start en was in de aanvangsfase de gevaarlijkste ploeg via pogingen van Van Den Broeck en Van Gemert maar De Booij stond telkens goed opgesteld.

Op het eerste gevaar van Herentals was het een kwartier wachten. Een voorzet van Van Grieken werd door Verbert naar doel gekopt maar een bezoekende verdediger haalde de bal nog voor de lijn weg. De volgende kans was opnieuw voor Merksplas maar De Booij redde erg knap een harde knal van Peeraer.

Herentals kwam goed weg wanneer Gul ongehinder een voorzet kon trappen maar het leder schoof voorbij alles en iedereen. Ook het laatste gevaar van de eerste helft kwam van de bezoekers wanneer Van De Weyer een bal van de lijn moest vegen.

In de 2e helft probeerde de thuisploeg toch een ander gelaat te tonen en zorgde al snel voor wat druk via Van Genechten en Wouters die in dezelfde actie beiden op een geel-zwarte verdediger botsten. Niet veel later toch opnieuw Merkplas wanneer een vrije trap tot bij de ongehinderde Van Gemert belandde maar ook deze keer hield De Booij zijn netten schoon.

Herentals zorgde toch voor meer druk naar voren en opnieuw Wouters vuurde een schot richting doel maar ditmaal was Gysbrechts het betrouwbare sluitstuk. De wedstrijd dreigde opni euw aan kwaliteit in te boeten met veel slordigheden tot gevolg. Een voorzet van Slechten werd door Verbert ver naast gekopt. Wanneer niemand het meer verwachtte viel er toch een doelpunt, bijna letterlijk, uit de lucht.

Een harde strakke voorzet werd stevig door Dufraing met het hoofd in doel verlengd. De schaapjes waren nog alles behalve op het droge want amper een minuutje later verkwanselde Peeraer een reuzenkans voor de bezoekers. De laatste kans van de wedstrijd was nog voor de thuisploeg wanneer een hoge voorzet Van Doninck aan de tweede paal bereikte maar zijn harde knal werd door Gysbrechts gepareerd.

VC Herentals won dus de wedstrijd met 1-0 en mag daar zeker niet over klagen. Het voetbalde alles behalve overtuigend maar de drie punten werden wel thuisgehouden en vooral dat moeten we onthouden.

Volgende week wacht een verplaatsing naar Lentezon, de ploen die Balen in eigen huis met 2-3 klopte, men moge dus gewaarschuwd zijn. Uiteraard mogen we de wedstrijd van dinsdag tegen Zoersel niet vergeten in het kader van de beker van Antwerpen, deze wedstrijd vangt aan om 14u.

VC Herentals speelde met: De Booij Niel; Van Donick Jelle; Wouters Thomas; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van Genechten Steven; Van De Weyer Dries; Dufraing Kevin; Van Grieken Marc.
Bank: Maes Jens; Luyckx Lars; Schuerwegen Joris; Verlinden Lode

Vervangingen: 60e Van Grieken Marc door Luyckx Lars; 87e Van De Weyer Dries door Schuerwegen Joris.
Gele kaarten: Dufraing Kevin; Wouters Thomas

Doelpunten: 78e Dufraing Kevin 1-0.